Shooten met dieren

Rondom dieren kun je als fotograaf prachtige thema’s uitwerken. Concepten met dieren hebben op mijzelf en op veel mensen een grote aantrekkingskracht omdat ze een extra element hebben wat, indien goed in beeld gebracht, prachtige beelden oplevert. Zelf werk ik graag met dieren. Naast dat ik persoonlijk dol ben op dieren vormt het voor mij ook een uitdaging om in modellenshoots met een dier te werken. In het voorjaar kom je dan al snel op één specifiek dier uit: lammetjes!

Het moeilijkst is misschien nog wel het dier te vinden waar je naar op zoek bent en dit in combinatie met een omgeving waar de shoot goed uit te voeren is. Via oproepen kwam ik uiteindelijk bij de styliste voor deze shoot uit: Marielle van der Paauw. Marielle wilde graag voor de styling van deze shoot zorgen en haar ouders hebben een boerderij met geiten.

BTS collage Behind the scenes lammetjesshoot 2015

Wat ik zelf erg belangrijk vind bij een shoot met een dier, en in het bijzonder met een pasgeboren dier, is dat deze goed verzorgd is en niets te lijden heeft onder de shoot. Er stonden voor deze shoot dan ook meerdere lammetjes paraat en het lammetje is goed gevoederd voor de shoot van start ging. Een deel van de shoot vond buiten plaats, waar de weersomstandigheden, helaas voor beide modellen, niet ideaal waren (koud, wind en regen) Het lammetje is voortdurend door Marielle warm gehouden met dekens en op het einde in de auto naar de shootlocatie vervoerd. Mijn belangrijkste advies bij het shooten met dieren zou zijn: zorg dat er altijd een begeleider bij is die het dier of het soort dier goed kent en het welzijn van het dier in de gaten kan houden!

Met dank aan het geweldige team hebben we mooie resultaten kunnen behalen en (altijd zeer belangrijk) een leuke middag met elkaar door gebracht

IMG_2659srgb

 

Een van de resultaten van de lammetjesshoot 2015

Team credits:

Model: Dominique van Ee

MUAH: Tina Calzetta

Styliste: Marielle van de Paauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *